text

Prohlášení AK ČR

29.11.2013

V Praze, dne 28. 11. 2013

České zemědělství se dlouhá léta ubíralo cestou poklesu své produkce, snižování zaměstnanosti a zvyšování dovozu potravin.

V současné době přichází šance tento vývoj obrátit. Je dána dobře vyjednanými podmínkami pro české zemědělství a potravinářství v nové reformě Společné zemědělské politiky EU, která začne postupně nabíhat od 1. ledna 2014 s platností do roku 2020.

Je to šance poslední a je životně důležité nejenom pro zemědělce, ale pro všechny občany, spotřebitele, ji využít.

Záruka k tomu je jediná – kompetentní, odborný a kvalitní ministr zemědělství. Takový nyní na Těšnově sedí – Ing. Miroslav Toman, CSc. Požadujeme, aby nový ministr zemědělství byl osobnost s odbornými, manažerskými a praktickými znalostmi se schopností znovu nastartovat české zemědělství ku prospěchu této země.

Výše uvedené prohlašujeme s plnou zodpovědností a žádáme zodpovědné politiky a prezidenta republiky, aby konali ku prospěchu českého zemědělství a celé naší země.

Žádáme důrazně, neboť dost bylo doby, kdy celý resort byl v roli pokusných králíků v rukou nekompetentů.

Ing. Jan Veleba, v.r.
prezident  AK ČR

IČO: 47674768 DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj

Agrární komora České republiky
Blanická 383/3
779 00 Olomouc

sekretariat@akcr.cz
 Mapa jak k nám

Agrární komora České republiky
Počernická 272/96

www.agrocr.cz
 www.akcr.cz

Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky je zapsána v obchodním rejstříku vedeného u Krajského soudu v Ostravě, oddíl XIV, vložka 571.

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License