text
cz
eng

Předávání cen Regionální potravina na Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje 2018

25. 05. 2018 | Plzeňský


Plzeň 25. května 2018 – Dnes se na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj slavnostně předávala ocenění letošním vítězům soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje. Z rukou náměstka ministra zemědělství Petra Jílka a ředitele Regionálního odboru SZIF České Budějovice Jiřího Chmele je převzalo devět výrobců. Prestižní značku má v současné době 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy.

Kdo fandí regionálním potravinám, ten si na nádvoří plzeňského pivovaru přišel na své. U příležitosti už osmého ročníku Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje se zde totiž jedlo, pilo a hodovalo více než obvykle. Na tom letošním čekalo návštěvníky plno dobrot, a to nejenom našich tuzemských, ale i z Bavorska. Součástí programu byl totiž projekt „Regionální potraviny bez hranic“. Nechyběla ani kuchařská show, k vidění byl souboj mezi Plzeňským krajem a Bavorskem a svůj kuchařský um předvedli také žáci z hotelových škol obou regionů. Na nádvoří pivovaru probíhal zároveň tradiční farmářský trh, ochutnávky a doprovodný kulturní program.

Festival se stal také dějištěm pro slavnostní předávání ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje. Před dvěma týdny hodnotitelská komise v soutěži o Regionální potravinu vybrala „TOP“ výrobky daného kraje a právě dnes si ocenění převzali jejich výrobci. O soutěž je každoročně velký zájem, letos probíhá už její devátý ročník. O titul Regionální potravina se zde přihlásilo 111 výrobků od 33 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Masné výrobky tepelně opracované.

Značka si za dobu své existence vybudovala renomé, získávají ji každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky. V současné době má ocenění 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Soutěž Regionální potravina je projekt Ministerstva zemědělství a podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Čerstvým vítězům gratulujeme a přejeme, aby jejich produkty zákazníkům chutnaly. A které výrobky za Plzeňský kraj v letošním roce rozšířily řady Regionální potraviny?

Kategorie: Výrobek a výrobce:
Masné výrobky tepelně opracované Mandlový játrový sýr, KVARDA spol. s r.o.
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy Pánská přesnídávka, Plzák z Plzně s.r.o.
Sýry, včetně tvarohu BIO PAŘENÝ SÝR – UZLÍK, Ing. Olga Lukšová
Mléčné výrobky ostatní POMAZÁNEK, Ing. Jan Junek
Pekařské výrobky, včetně těstovin Chodský koláč, Pekařství Malinová, s.r.o.
Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek Makový řez, Marie Vondrovicová
Alkoholické a nealkoholické nápoje Nebílovský mošt – jablko-hruška, LUKRENA a.s.
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě JAHODY s mátou – džem výběrový extra, Renata Skálová
Ostatní Med lesní, medovicový, Ing. Jaroslav Lstibůrek

Zdroj: Státní zemědělský intervenční fond

exportovat ›

Líbil se vám tento příspěvek? Můžete ho také sdílet!

google+

IČO: 47674768 DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj

Agrární komora České republiky
Blanická 383/3
779 00 Olomouc

 sekretariat@akcr.cz
 Mapa jak k nám

Agrární komora České republiky
Počernická 272/96
108 00 Praha 10

 www.agrocr.cz
 www.akcr.cz


Agrární komora České republiky je zapsána v obchodním rejstříku vedeného u Krajského soudu v Ostravě, oddíl XIV, vložka 571.

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2018 - vyroba-www.cz