text
cz
eng

Regionální potravina Kraje Vysočina 2018 má nové přírůstky

17. 05. 2018 | Vysočina


Třebíč 11. května 2018 – V Kraji Vysočina se dnes již podeváté soutěžilo o Regionální potravinu. Za každou z devíti kategorií se vybíraly TOP výrobky výjimečných kvalit, které pocházejí svými surovinami i výrobou přímo z regionu. O značku se zde ucházelo celkem 66 produktů od 22 výrobců. Nejsilnější zastoupení měla stejně jako vloni kategorie Ostatní.

Hodnotitelská komise se skládala z 8 členů. Tvořili ji zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky, které zvítězí v krajských soutěžích. Jedná se o produkty vyrobené v konkrétním regionu, což je základní podmínka soutěže. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 procent, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality. O logo se soutěží v devíti kategoriích.

V letošním devátém ročníku o titul Regionální potravina bojovalo celkem 66 produktů od 22 výrobců. Stejně jako vloni bylo nejvíce výrobků přihlášeno do kategorie Ostatní, a to 16 kandidátů.

K udělení značky Regionální potravina Kraje Vysočina 2018 navrhla hodnotitelská komise následujících 9 výrobků:

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

Masné výrobky tepelně opracované

Babiččina paštika

Uzenářství a lahůdky Sláma s.r.o.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Náměšťská sušená klobása

Alois Stloukal, Náměšť nad Oslavou

Sýry, včetně tvarohu

Eidamský SALÁMOVÝ SÝR 40%

LACRUM Velké Meziříčí, s.r.o.

Mléčné výrobky ostatní

Jaroměřické Tradiční pomazánkové Šunka s osmaženou cibulkou

Jaroměřická mlékárna, a.s.

Pekařské výrobky, včetně těstovin

Tyčinky lněné

Ing. Josef Elis, Velké Meziříčí

Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek

Prosetínské trubičky

Radka Maršálková Lontrasová, Prosetín

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Medovina z Vysočiny – s příchutí Skořicová

Jiří Sláma, Chlístov

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Brambory konzumní Odrůda: ADÉLA

AUTEX CZ s.r.o.

Ostatní

KMÍNOVÝ OLEJ Z PETRÁVČE

Biogas Bohemia spol. s r.o.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Okresní agrární komora Třebíč (OAK Třebíč)

Ing. Karel Coufal

Mobil: +420 602 560 332

Email: karelcoufal@seznam.cz

Zdroj: www.szif.cz     

exportovat ›

Líbil se vám tento příspěvek? Můžete ho také sdílet!

google+

IČO: 47674768 DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj

Agrární komora České republiky
Blanická 383/3
779 00 Olomouc

 sekretariat@akcr.cz
 Mapa jak k nám

Agrární komora České republiky
Počernická 272/96
108 00 Praha 10

 www.agrocr.cz
 www.akcr.cz


Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky je zapsána v obchodním rejstříku vedeného u Krajského soudu v Ostravě, oddíl XIV, vložka 571.

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2018 - vyroba-www.cz